6 tips voor een goede website

Post delen

Ga je een website zelf maken? Heb je al een website en wil je even checken of die nog goed werkt? Of misschien laat je een website bouwen en wil je zelf ook weten waar je op moet letten?


Hier 6 tips voor een goede website!

1. Layout

Wees niet bang voor de witruimte, dat maakt je website juist fris en duidelijk! Zorg voor afwisseling tussen verschillende onderdelen – een herhalende opbouw kan saai worden gevonden door de bezoeker.

2. Persoonlijk

Maak een leuke foto van jezelf en/of jouw team en laat die zien! Het is altijd fijn om de gezichten achter het bedrijf te zien. Wat ook goed werkt zijn de reviews van de klanten – zo maakt je het net wat echter. Ook het schrijven van de blogs laat aan de bezoekers zien waar jullie interesses liggen, wat voor kennis jullie hebben en hoe jullie zijn.

3. Passende afbeeldingen

Probeer zo veel mogelijk het gevoel van het bedrijf in de afbeeldingen overbrengen. Is je bedrijf heel casual, plaatst dan geen foto’s in bv. zakelijke kleding.

4. Responsive

Zorg ervoor dat je website op elk apparaat goed werkt en goed uitziet. Geen overlappende tekst of foto’s die maar tot de helft te zien zijn.

5. Beveiligd

SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding zodat gegevens niet zomaar uitgelezen kunnen worden door hackers. Of de website beveiligd is kan je zien aan een slotje voor de URL en het S’je achter http.

6. Call to action

Door duidelijke call to action knoppen te plaatsen maak je de kans groter dat de bezoeker erop gaat klikken en dus contact met je gaat opnemen of iets gaat bestellen.

Welke tips zouden jullie er nog aan toevoegen?

Ook interessant om te lezen...

Wil jij ook als een raket gaan met jouw bedrijf?

Neem contact met ons op!